top of page

Fertiliteitsbehandelingen

Natuurlijk vruchtbaar

'Natuurlijk vruchtbaar' vruchtbaarheidsbehandelingen zijn behandelingen die op een natuurlijke manier jouw vruchtbaarheid vergroten. Een prachtige behandeling voor als je graag kinderen wilt, maar het zwanger worden (of blijven) nog steeds niet lukken wil. Als je de medische weg (nog) niet wilt inslaan, of graag positieve ondersteuning bij de behandelingen in het ziekenhuis wilt. Ook als je net begonnen bent met proberen zwanger te worden. 

Deze behandeling is een mooie manier om jouw lichaam voor te bereiden op een zwangerschap.

Voor de behandeling van fertiliteitsproblemen kun je kiezen voor osteopathische behandeling of voor Fertility Massage Therapy (FMT). (FMT valt dus niet onder de osteopathie, maar wordt wel altijd in dezelfde sessie voorafgegaan door een kort consult osteopathie.)

Ik ben gecertificeerd Fertility Massage Therapy Practitioner. 

‘Heal the womb, heal the woman’

 

 

Fertility Massage Therapy™ is een fusie van lichaamswerk technieken die ontleend zijn aan vele traditionele culturen en is ontwikkeld door Clare Spink.

 

Fertility Massage Therapy™ is een diepe, maar toch zachte, niet-invasieve abdominale en sacrale therapie die zich richt op het verbeteren van de bloedcirculatie naar de buikorganen, met als doel je bloed-, zenuw- en lymfestroom te verbeteren.

De therapie richt zich ook op het loslaten van fysieke en emotionele spanning, het helpen van het losmaken van aangekoekte darmplakken (die zich jarenlang in je onderbuik hebben opgehoopt). Dit stimuleert een natuurlijke darmbeweging en helpt zowel fysieke als emotionele congestie op te ruimen, waardoor jij en je buik zich lichter en vrijer voelen.

 

Omdat de fertility massage therapy als doel heeft de bloedsomloop van de voortplantings- en spijsverteringssystemen te verbeteren, is het een ideale aanvulling op natuurlijke voortplanting of vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF, ICSI, IUI, eicellen of spermadonor.

Emoties...

Tijdens je Vruchtbaarheidsreis heb je te maken met verhoogde stressniveaus, invasieve procedures, emotionele onrust en zoveel angsten en zorgen. Je lichaam houdt deze stress en emoties vast, meestal in je buik. Veel uitspraken laten zien hoe we onze emoties verbinden met onze buik... ‘Vlinders in mijn buik’, ‘Mijn maag draait zich ervan om’ & ‘Ik heb een knoop in mijn maag’.

Fertility Massage Therapy verlicht deze spanning op een zachte manier, waardoor je je vrijer voelt in lichaam en geest.

 

Ontspan...

Vruchtbaarheid speelt voortdurend door je gedachten, je kunt nergens anders aan denken dan aan het zwanger willen worden. Je krijgt ongetwijfeld het goedbedoelde advies van ‘ontspan en je wordt zwanger’... makkelijker gezegd dan gedaan. Als je de tijd neemt om 'gevoed' te worden en leert hoe je de massage op jezelf kunt uitvoeren, dan word je op een aangename manier aangemoedigd om te ontspannen.

Fertility Massage Therapy ™ is bedoeld om je te ondersteunen, koesteren en verzorgen tijdens je vruchtbaarheidsreis en biedt een van de belangrijkste voordelen: om te ontspannen en om spanning en emoties los te laten.

Wat je vruchtbaarheidsverhaal ook is... of je nu:

  • al een tijdje zwanger probeert te worden of aan het begin van je reis bent ...

  • al natuurlijke geneeskunde gebruikt of door IVF-cycli gaat...

  • van plan bent om een eicel- of spermadonor te gebruiken...

  • eerdere miskramen hebt ervaren...

  • Hetzelfde geslacht, ander geslacht, alleenstaande ouder...

 

Vruchtbaarheidsmassage kan je helpen...

 

 

Dr. Elias Tsakos van EmbryoClinic in Griekenland heeft een aantal fantastische voordelen gezien van het opnemen van Fertility Massage Therapy als onderdeel van het IVF-programma van elke klant.*

 

 

 

 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Eerste consult

Vooraf vraag ik je een intakeformulier in te vullen en naar mij toe te sturen zodat ik dit voor onze eerste afspraak door kan nemen. Bij deze eerste afspraak neem ik het intakeformulier met je door en bespreken we je vruchtbaarheidsreis en eventuele emotionele aspecten die zich kunnen voordoen. Daarna krijg je een volledige vruchtbaarheidsmassage behandeling.

Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak en veilig voelt daarom trek ik ruim de tijd voor je uit. Het eerste consult zal zo’n 1½ à 2 uur duren.

Behandeling

Behandelingen beginnen met een lumbale, sacrale en gluteale massage (onderrug, heiligbeen en bilspieren). We zijn meestal wel comfortabel met het krijgen van rugmassages en door hier te beginnen heb je tijd om te ontspannen, te vertragen en te wennen aan mijn energie en aanraking.

Wanneer ik je buik masseer, raak ik je aan van je schaambeen tot aan je ribbenkast. Je zult worden gekoesterd, verzorgd en vastgehouden op een veilige plek om je in staat te stellen diepe emoties los te laten die je energie zouden kunnen blokkeren.

(Relatieve) Contra-indicaties

Tijdens de vroege fase van de zwangerschap, vlak voor of na de menstruatie of na de ovulatie (als je actief zwanger probeert te worden) pas ik de therapie aan. Dat betekent dat het onderste abdominale (buik) gebied wordt vermeden en de therapie zich richt op andere delen van het lichaam om de voordelen van de massage te bereiken en te behouden.

Recente abdominale chirurgie en actieve infecties of koorts zijn absolute contra-indicaties. Je lichaam zal hiervan eerst moeten herstellen voordat ik je kan behandelen.

Fertility Massage Therapy ™ claimt niet te genezen of medische aandoeningen te diagnosticeren, noch vervangt het enige medische zorg die je ondergaat. Als je medische zorgen hebt raadpleeg dan je arts of zorgverlener.

Fertility Massage Therapy ™ is een complementaire therapie die vrouwen ondersteunt in alle stadia van hun vruchtbare levensfase.  Er zijn geen zwangerschapsgaranties door het ontvangen van Fertility Massage Therapy ™.

   *  In de fertiliteitskliniek EmbryoClinic in Griekenland is een Fertility

Massage Therapist werkzaam. Kalypso Lalou is op initiatief van medisch directeur dr. Elias Tsakos speciaal opgeleid om in deze vruchtbaarheidskliniek vrouwen te ondersteunen bij hun vruchtbaarheidsreis.

In deze kliniek wordt naast FMT ook acupunctuur en voedingsadvies aangeboden als onderdeel van de holistische benadering van de vruchtbaarheid.

bottom of page