top of page

Marga

vrouwelijke osteopaat en VLOW borstweefseltherapeut Marga van Genderen

Marga 

Ik ben gefascineerd door de wijsheid van het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam heeft alles in zich om zichzelf te genezen. Als osteopate bied ik de helpende hand, geef ik sturing zodat jouw lichaam op zoek kan gaan naar balans en haar zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd.​

Ik ben een ‘prettig verdwaalde’ scheikundige. Na (gelukkig zeg ik nu) twee keer uitgeloot te zijn voor geneeskunde, heb ik mijn studie scheikunde afgerond. Mijn interesse voor geneeskunde is echter altijd gebleven. Deze interesse is in de afgelopen 15 jaar veranderd in een passie voor ware gezondheid.

Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam en de onderlinge relaties tussen de psyche, organen en het bewegingsapparaat, hebben mij doen besluiten om de 7-jarige opleiding Osteopathische Geneeskunde aan het College Sutherland in Amsterdam  te gaan doen.

Als osteopate ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht die zich uit in bewegingsvermindering van structuren in je lichaam. Door dit bewegingsverlies op te lossen, verdwijnen je klachten en kan ware (langdurige) gezondheid worden verkregen.

Osteopathie betekent voor mij échte geneeskunde!

Jaren geleden hoorde ik een collega osteopaat vertellen over een borstweefsel behandeltechniek die hij ontwikkeld had om vrouwen met (pijn)klachten in de borsten te helpen en de mooie resultaten die daarmee bereikt konden worden. Ik dacht: 'Wauw! Dit wil ik ook leren als de tijd daarvoor rijp is.' Ik was dan ook erg blij toen de VLOW®-borstweefseltherapie bij toeval in 2018 weer op mijn pad kwam. Met veel plezier heb ik deze opleiding gevolgd en behandel ik nu alweer jarenlang zelf met veel passie vrouwen met borstklachten.

Het klinkt misschien gek als ik zeg 'dat ik iets met borsten heb', maar dit leg ik graag uit. Mijn oma is - na een ziekteproces van 16 jaar - overleden aan borstkanker, ik was toen 16 jaar. Ik heb haar ziekteproces de laatste jaren van haar leven heel bewust meegemaakt en ik besef me steeds meer wat een grote impact dit op mij heeft gehad. Het heeft mij de stimulans gegeven om vrouwen met borstproblemen te willen helpen. De borstweefsel behandelmethode voelt als op mijn lijf geschreven en ik ben blij vrouwen zoals jij te kunnen helpen om van je borstklachten af te komen!

(Overigens werk ik vanaf 2024 niet meer onder de vlag van VLOW. Ik maak nog steeds gebruik van de VLOW technieken, maar nu aangevuld met waardevolle andere technieken waardoor de therapie geëvolueerd is.) 

Begin 2019 kruiste de Womb & Fertility Therapy mijn pad. Een prachtige behandeling die - verweven met de osteopathie - mij de mogelijkheid geeft om vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen te helpen en de kans om hun grootste wens te verwezenlijken te vergroten. Ook is het een hele mooie behandelmethode voor vrouwen om weer terug in hun kracht te komen: 'Female Empowerment'.

'Thuiskomen in jezelf'

Inmiddels heb ik mijn kennis over hormonen uitgebreid en kan ik je als hormoon therapeut nu nog beter helpen!

 

Ik heb gekozen voor de naam Qi Movere voor mijn praktijk. Qi (of chi) betekent levensenergie en movere is Latijn voor bewegen. Qi Movere staat voor mij voor de stroming in het lichaam, stroming van vloeistoffen & levensenergie en stimuleert het zelfgenezend vermogen. Deze stroming is voorwaarde voor het goed kunnen functioneren van je lichaam.  

In een gezond lichaam zijn de vloeistoffen in beweging — A.T. Still

Een heel mooi voorbeeld van het belang van goede stroming van lymfe - één van de belangrijkste vloeistoffen in je lichaam - is het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en fibromyalgie. Bij deze aandoeningen is de lymfestroming in ernstige mate verstoord waardoor het lichaam zichzelf als het ware vergiftigt. Door op deze lymfestroming te werken kan dit vergiftigingsproces gestopt en omgekeerd worden. (Behandeling volgens The Perrin Technique™)

Nascholing

 • Osteopathie en wetenschap (Van Dun)

 • Snijzaal UMC (abdomen) 

 • Opleiding VLOW®-borstweefseltherapeut (LifeStream)

 • Osteopathie bij kinderen volgens de geïntegreerde technieken van Frank de Bakker deel 1 & 2

 • Masterclass VLOW®-borstweefseltherapie (LifeStream)

 • Womb & Fertility Massage Therapy™ 

 • The Perrin Technique™ for the osteopathic diagnosis and treatment of Chronic Fatigue Syndrome/ME & Fibromyalgia

 • Osteopathie Geïntegreerde Technieken van Frank de Bakker (volledig)

 • Hormoon Therapie (HCN®, Hormoon Community Nederland)

 • MSTR©® (McLoughlin Scar Tissue Release)

 • Manuele Lymfedrainage toegespitst op het borstgebied (LifeStream)

 • Certificering docent VLOW®-borstweefselbehandelaar  (LifeStream)

Voor alle behandelingen kun je terecht in mijn praktijkruimte aan de W.M. Dudokweg 55 in Heerhugowaard.

Ik neem de tijd voor je. Dit vind ik heel belangrijk en is voor jou ook wel zo fijn!

Om een afspraak te maken kijk  hier.

Aangesloten bij
logo NRO
image.png
bottom of page