Lifestyle

Zelfzorg voor je borsten

Om de doorbloeding van je borsten en de afvoer van lymfe te bevorderen kun je je borsten droogborstelen. Ook wisseldouches stimuleren de doorbloeding en geven je immuunsysteem een boost.

Je doet jouw borsten ook een groot plezier door je BH zoveel mogelijk uit te laten. Zo kunnen je borsten lekker wiebelen en vrij bewegen. Dit bevordert ook weer de doorbloeding en afvoer van lymfe in je borsten.

En als je niet zonder BH wilt, dan zijn er voldoende (ook elegante) alternatieven te vinden die je borsten meer bewegingsvrijheid geven dan een beugel BH. Zelf vind ik de 'bralette' een mooie uitvinding, deze geeft het gevoel van vrijheid en je borsten zijn toch bedekt. 

Deodorant en andere verzorgingsproducten

Realiseer je dat alles wat je op je huid (en nagels) smeert door je huid (en nagels) dringt en in je lichaam en dus je systeem terecht komt. Om de toxine-belasting van je lichaam zo laag mogelijk te houden is het verstandig om voor natuurlijke, organische producten te kiezen. Besteed vooral aandacht aan de deodorant die je gebruikt en kies voor een product zonder aluminium. De aluminium wordt opgenomen door je okselklieren en er zijn onderzoeken die aantonen dat er een relatie is met het gebruik van aluminiumhoudende deodorants en het risico op borstkanker. Er zijn ook onderzoeken die aantonen dat de relatie met borstkanker niet bestaat. Het National Cancer Institute en het KWF stellen dat vanwege de tegenstrijdige resultaten, meer onderzoek nodig is naar het effect van aluminiumhoudende deodorants. En dat deze veilig gebruikt kunnen worden totdat onderzoek heeft aangetoond dat een negatief effect bestaat.

Mijn mening is 'better safe than sorry'.   

Binnenkort volgt hier meer lifestyle informatie.

Locatie

Heerhugowaard

Marga van Genderen

Qi Movere / Osteopathiepraktijk Marga van Genderen

Industriestraat 2A, 1704 AA Heerhugowaard

Geregistreerd in het Nederlandse Register voor Osteopathie (NRO)

CAT-therapeute level 3

KvK 71338748

e-mail margavangenderen.osteopathie@gmail.com

06 21551624

Voor verdere belangrijke informatie zie homepage onder het kopje 'Aanvullende informatie'.

Contactformulier

© 2021 by Marga van Genderen Osteopathie & VLOW® / Photography by Marc van Genderen. Proudly created with Wix.com