top of page

FAQ

Hieronder staan veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met me op.

 • Wat is osteopathie?
  Osteopathie is een officieel erkende discipline in de gezondheidszorg die als doel heeft het functioneren van het lichaam te verbeteren of herstellen. Osteopathie is een holistische benadering van het lichaam. Dit betekent dat in de behandeling wordt gekeken naar de mens als geheel. De osteopaat gaat op zoek naar de primaire oorzaak van de klacht(en). De plaats waar de klacht wordt ervaren, kan namelijk afwijken van de bron van de klacht. In de behandeling van de klacht, wordt er uitgegaan van stimulatie van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Waar weefsel goed beweeglijk en doorbloed is, krijgen ziekte, ontstekingen of overbelasting in het lichaam geen kans. De osteopaat zorgt voor beweeglijkheid van weefsel door de samenwerking tussen het zenuwstelsel, houdings- en bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten, bindweefsel) en het orgaanstelsel te optimaliseren. Hiervoor maakt de osteopaat gebruik van o.a. fysieke mobilisaties en manipulaties.
 • Voor wie is osteopathie geschikt?
  Osteopathie is geschikt voor iedereen. Als osteopaat ben ik opgeleid om mensen van jong tot oud te behandelen. Qi Movere richt zich op iedereen met een breed scala aan lichamelijke klachten.
 • Met welke klachten kan ik bij Qi Movere terecht?
  Qi Movere behandelt een breed scala aan lichamelijke klachten.
 • Hoeveel osteopathische behandelingen heb ik nodig?
  Gemiddeld zijn 4 à 6 behandelingen voldoende om klachten te verminderen, maar dit is afhankelijk van je klacht. De tijd tussen de behandelingen varieert hierbij meestal tussen 1 tot 6 weken. Als je een afspraak maakt bij Qi Movere dan zal in het eerste consult een diagnose gesteld worden aan de hand van een anamnese en lichamelijk onderzoek. Er kan dan tevens een verwachting uitgesproken worden van het aantal behandelingen om de klacht te verminderen.
 • Hoe gaat een osteopaat te werk?
  Tijdens het eerste consult bij Qi Movere wordt een uitgebreide anamnese afgenomen. De medische geschiedenis (eerdere klachten, verrichte onderzoeken, bezoek aan specialist(en), voorgaande behandelingen) worden met je doorgenomen. Het gebruik van medicijnen, maar ook het ontstaan, beloop en omgang met je klachten worden uitgevraagd. Als je onderzoeksresultaten tot je beschikking hebt, zoals uitslagen van röntgenfoto’s of MRI scans, kun je deze meenemen. Hierdoor kan ik nog meer inzicht in je klachtenbeeld krijgen. Na de anamnese volgt een lichamelijk onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar de functie van het zenuwstelsel, houdings- en bewegingsapparaat (spieren/botten/gewrichten/bindweefsel) en bewegingsverlies/spanning van het orgaanstelsel. Als duidelijk is dat bepaalde structuren niet goed genoeg bewegen, zal verdere behandeling nodig zijn. Aan het eind van het onderzoek wordt met behulp van visuele ondersteuning je klacht(en) in beeld gebracht, zodat je begrijpt wat je klachten zijn en hoe je er het beste mee om kunt gaan. Als je klacht(en) geschikt zijn voor osteopathische behandeling dan wordt de behandeling direct gestart.
 • Is osteopathie veilig?
  Ja, osteopathie is veilig. Ik ben erkend opgeleid en geoefend om te beoordelen of een patiënt behandeld kan worden of niet en wat de beste behandelmethode is. Als osteopaat ben ik opgeleid om de klacht(en) van een patiënt te herkennen en te onderscheiden om zo de rode vlaggen (diagnoses die niet behandeld mogen worden) uit te sluiten voor behandeling. Mocht er eventueel een rode vlag worden geconstateerd, wordt een patiënt altijd met een verslag van het onderzoek terug verwezen naar de behandelend arts.
 • Wat kan ik als nawerking merken na een osteopathische behandeling?
  Na een osteopathische behandeling kun je moe zijn. Ook kunnen door de behandeling je klachten eerst verergeren. Dit is van tijdelijke aard en komt doordat je lichaam druk bezig is met herstelwerkzaamheden en het zoeken naar een nieuwe balans. Het is verstandig om veel (lauwwarm) water te drinken na de behandeling en om die dag rustig aan te doen.
 • Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
  Nee. Voor een osteopathische behandeling heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Dit is ook niet nodig voor de verzekeraar om je behandeling(en) vergoed te krijgen. In overleg met jou wordt je huisarts wel op de hoogte gesteld van de behandeling en het resultaat.
 • Is osteopathie te combineren met andere therapieën?
  Ja, osteopathie is te combineren met andere therapieën. Toch adviseer ik om het in het begin bij één therapie te houden. Zo wordt het effect van de behandeling duidelijk.
 • Is osteopathie een erkende vorm van therapie in de gezondheidszorg?
  Ja. Ik ben geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie. Elke osteopaat die is opgenomen in het NRO is erkend. Zorgverzekeraars vergoeden alleen osteopathiebehandelingen van een erkend osteopaat.
 • Is osteopaat een beschermd beroep?
  Ja, osteopaat is een beschermd beroep maar iedereen kan zich osteopaat noemen. Alleen osteopaten die geregistreerd staan in het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) hebben de studie osteopathie met succes afgerond. Alleen behandelingen van geregistreerde osteopaten zijn bij alle verzekeraars en instanties erkend. Ik ben geregistreerd bij het NRO.
 • Wat is VLOW®-borstweefseltherapie?
  VLOW®-borstweefseltherapie is een manuele therapie die als doel heeft de doorbloeding en afvoer van lymfe van het borstweefsel en haar omgeving te optimaliseren. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Waar weefsel goed beweeglijk en doorbloed is en toxinen goed kunnen worden afgevoerd, krijgen ziekte en ontstekingen in weefsel geen kans. De VLOW®-methode heeft haar oorsprong in de osteopathie en maakt gebruik van fasciale rektechnieken.
 • Voor wie is VLOW®-borstweefseltherapie geschikt?
  Vanaf de puberteit wanneer de vrouwelijke borsten volgroeid zijn. Er is geen leeftijdsgrens en zeker ook voor oudere vrouwen zijn VLOW®-borstweefselbehandelingen aan te raden. Maar ook voor mannen met borstproblemen zijn deze behandelingen zeer geschikt.
 • Wanneer is een VLOW®-borstweefselbehandeling geschikt voor mij?
  Een VLOW®-borstweefselbehandeling is voor jou geschikt als je: Je regelmatig zorgen maakt over de gezondheid van je borsten Last hebt van gevoelige of pijnlijke borsten (bv. rondom je menstruatie) Een indicatie hebt van mastitis, mastopathie, kleine cysten of fibroadenomen Pijnlijk littekenweefsel hebt of klachten na een operatie Behandeld bent voor borstkanker (chemotherapie/bestraling/operatie) Regelmatig controles in het ziekenhuis moet doorlopen Een kinderwens hebt en je van plan bent borstvoeding te gaan geven Preventief goed voor je borsten wilt zorgen en de kans op klachten en aandoeningen wilt verkleinen Een vermoeden hebt dat je veel emotie vast hebt gezet in je borsten Jouw borsten als heel zwaar ervaart (bv. grote cupmaat en/of na de overgang)
 • Hoeveel VLOW®-behandelingen heb ik nodig?
  Over het algemeen zijn 2 à 3 behandelingen nodig om je borstweefsel in goed conditie te krijgen. Aanbevolen wordt om jaarlijks 1 à 2 behandelingen te ondergaan om je borstweefsel in goede conditie te houden.
 • Wat kan ik merken als nawerking van een VLOW®-borstweefselbehandeling?
  Na een VLOW®-borstweefselbehandeling kun je erg moe zijn en eventueel hoofdpijn krijgen. Door de behandeling komen toxines vrij uit het weefsel, die door het lichaam afgevoerd moeten worden. Ook kunnen door de behandeling je klachten eerst verergeren (tijdelijk een verhoogde ontstekingsreactie, opgezette lymfeknopen en emotionele reacties zijn heel normaal). Dit is van tijdelijke aard en komt doordat je lichaam druk bezig is met herstelwerkzaamheden en het zoeken naar een nieuwe balans. Het is dan ook verstandig om veel (lauwwarm) water te drinken na de behandeling om de toxines zo snel mogelijk uit je lichaam te verwijderen en om die dag rustig aan te doen. Hoe meer nawerking, hoe nuttiger de behandeling voor je was. De 2e en eventuele volgende behandeling(en) zijn over het algemeen minder gevoelig. De nawerkingen zijn dan in de regel veel minder. Dit is natuurlijk afhankelijk van de oorspronkelijke conditie van je borsten. Jouw borsten zullen steeds zachter, soepeler en minder pijnlijk aanvoelen.
bottom of page